כלים דיגיטליים

עולם הכלים הדיגיטליים הוא עשיר ומגוון - קיים מגוון רחב של פלטפורמות וכלים
אינטראקטיביים שנועדו לשפר את ההוראה ולהפוך אותה לפעילה, יעילה וחווייתית יותר.
במציאות העכשווית של היום, לא ניתן לחמוק עוד משימוש בטכנולוגיה, והצורך להכיר את
הסביבות והכלים האלו ולדעת איך להשתמש בהם הוא חיוני.

אבל איך תדעו באיזה כלי להשתמש ומתי?  אנו כאן כדי לעשות סדר. חילקנו את הכלים וסביבות הלמידה לקטגוריות הגיוניות לפי המטרות שלהם – תחת כל קטגוריה תוכלו למצוא את אלו המתאימים לה וללמוד עליהם עוד.

למידע נוסף ושאלות בנושא שלחו מייל ל- inbal.hahic@biu.ac.il.

רוצים ללמוד עוד על כלים דיגיטליים? הירשמו לסדנאות שלנו.

לצפייה בסדנאות קודמות לחצו כאן.

כלים לניהול ההוראה: 

למדה

https://lemida.biu.ac.il

אינבר

https://inbar.biu.ac.il/Live/Login.aspx

​זום

Zoom polling
תוסף שמתלבש לסרגל הכלים של הזום ומאפשר, תוך כדי השיעור, להציג לתלמידים שאלות (מסוג רב ברירה) ללא יציאה לפלטפורמה חיצונית. 

זום

 

יישומי בינה מלאכותית:

ChatGPT

ChatGPT הוא צ'טבוט המבוסס על בינה מלאכותית שפותח ע"י חברת OpenAI .  ביכולתו לעבד ולתכלל מידע מרחבי הרגשת ולהגיש לנו אותו מגובש ומנוסח עפ"י בקשתנו. 

צ'ט

מסמך היכרות והמלצות ראשונות לשימוש.

חידונים וסקרים:

Mentimeter

כלי המאפשר יצירה של מגוון שאלות אינטרקטיבית (רב ברירה/פתוחות/סקר) תוך הצגה חזותית של התוצאות בתבניות שונות: ענן מילים, גרף עמודות, דירוג בסקאלה, גרף עוגה ועוד.

מנטימטר

קישור לאתר

 

Quizziz

כלי ליצירת חידונים מרובי משתתפים עם שאלות מסוגים שונים (חד ברירה, רב ברירה, השלם את החסר ועוד). בתוך השאלות ניתן לשלב סרטונים, תמונות או קטעי אודיו.

קוויזז

קישור לאתר

 

 הצפה ושיתוף של ידע ורעיונות:

 Padlet

פלטפורמת דיון מקוונת הדומה ללוח שעם שיתופי. כל לומד יכול להצמיד ללוח הדיון מעין פתקית עם מגוון תכנים: תמונה, וידאו, קישור ועוד. הלומדים יכולים לראות את כל התכנים שהעלו חבריהם ולהגיב למה שכתבו (באמצעות לחיצה על סימן ה+). יוצר הלוח יכול לרשום בראש הלוח כותרת, שאלה או הנחיה ולבקש מהסטודנטים להגיב בהתאם.

פאדלט

קישור לאתר

Perusall

פלטפורמה לקריאת מאמרים באופן שיתופי - מאפשרת למספר סטודנטים לכתוב, על גבי אותו מסמך, הערות ותגובות וכך לנהל דיון מקוון.

PERUSAL

קישור לאתר  

Wordclouds

כלי ליצירת ענן מילים. המשתמש מכניס טקסט חופשי או מסמך קיים ומיד לאחר מכן מילות המפתח של הטקס יופיעו ב "ענן מילים"  - ככל שהמילה שכיחה יותר/ מופיעה יותר פעמים ברשתות החיפוש כך היא תהיה גדולה ומודגשת יותר.

ענן מילים

קישור לאתר

Word ו-PPT שיתופי

קיימות מספר פלטפורמות מבוססות ענן (sharepoint ,googledrive ,one drive) המאפשרות להעלות לתוכן קבצים שיתופיים שכמה משתתפים יכולים לעבוד עליהם במקביל.

וורד שיתופי

Coggle

כלי המאפשר יצירה של מפות חשיבה/תרשימי זרימה המבטאים קשרים בין רעיונות מרכזיים /מושגי מפתח. ניתן ליצור תרשים באמצעות הוספת תאים וחיצים וסידורם במרחב. הכלי שיתופי ומאפשר שמספר אנשים יעבדו יחד על אותה מפה. 

קוגל

קישור לאתר

Cacoo 

הכלי מאפשר ליצור מגוון רחב של תרשימי זרימה, מפות חשיבה, מפות מושגים, דיאגרמות וטבלאות והוא כולל מבחר רחב של תבניות שניתן להיעזר בהן. הכלי מאפשר עבודה שיתופית.

קאקו

קישור לאתר 

 

משחוק:

 quizlet

הכלי מאפשר ליצור מגוון של פעילויות אינטרקטיביות לתרגול החומר הנלמד, כמו : כרטיסיות נפתחות לשינון, משחקי התאמה, שאלות רב-ברירה, השלם את החסר ועוד. התלמידים יכולים לשחק לבד (בצורה א -סינכרונית) וקיימת גם אפשרות לקיים משחק קבוצתי - רב משתתפים.

קוויזלט

קישור לאתר

Genially 

כלי המאפשר לייצר ולעצב תכנים אינטראקטיביים: מצגות, משחקים (אפילו חדר בריחה), תמונות אינטראקטיביות, כרזות, אינפוגרפיקות, לומדות ועוד. בכלי ניתן לעצב באופן עצמאי או להשתמש בתבניות מעוצבות מוכנות שניתן לבצע בהן שינויים ע"פ הצורך.  

ג'ניאלי

קישור לאתר

מרוץ ויקיפדיה

משחק אינטראקטיבי הקושר בין שני ערכי ויקיפדיה. המרצה מזין שאלה וערך התחלתי (שיש לו קשר כלשהו לשאלה) וערך יעד סופי שאליו המשתמש צריך להגיע (כי שם רשומה התשובה לאותה השאלה). המשתמשים צריכים להגיע לערך הסופי ולענות על השאלה באמצעות ניווט בכמה שפחות עמודי ויקפדיה.

מרוץ ויקיפדיה

קישור לאתר  

 

מצגות אינטרקטיביות:

Nearpod

כלי המאפשר למורה ליצור מצגת אינטראקטיבית הכוללת טקסט, תמונה, וידאו, אודיו, חידונים וסקרים, כלי ציור ועוד. כל התשובות שהסטודנטים מסמנים/כותבים על המצגת מוצגים אוטמטית (כגרף/דיארמה) על המחשב של המרצה.

Nearpod

קישור לאתר 

Wooclap

הכלי מאפשר ליצור מצגת אינטרקטיבית עם שאלות מסוגים שונים: בחירה מרובה, סקר, שאלות פתוחות, שאלות דירוג, התאמה, מיון, השלם את החסר ועוד. עם תום המענה, המרצה יכול לחשוף את התשובה הנכונה ולהציג גרף מתאים המנתח את התפלגות השאלות של התלמידים.

WOOCLAP

קישור לאתר 

 

סרטונים ותמונות אינטרקטיביות:

Annoto

Annoto (אננוטו) היא שכבת וידאו המתלבשת על גבי הנגן ומאפשרת אינטרקציה עם הסרטון ועם שאר המשתתפים. כך צפייה בסרטון ולמידה פסיבית הופכת ללמידה אקטיבית ושיתופית, אשר מעודדת רמת מעורבות גבוהה של המשתמשים וגורמת לשיפור משמעותי בתוכן, בתקשורת ובתהליך הלמידה באמצעות וידאו.

annoto

 

 Edpuzzle

הכלי מאפשר להוסיף לסרטונים אלמנטים אינטראקטיביים שיוצגו למשתמש תוך כדי הצפייה כמו שאלות פתוחות/רבות ברירה, הערות עם מלל חופשי, קישורים, תמונות ואף קטעי קול. בזמן שהסטודנט מגיע לשלב בסרטון שבו הוגדרה המשימה, הסרטון נעצר ונפתח לצידו חלון המשימה. הכלי גם מאפשר למרצה לצפות בדו"ח ההתקדמות של הסטודנטים (הכולל נתוני צפיה, מענה על שאלות וכו).

EDPUZZLE

קישור לאתר

 

כלים ליצירת ציר זמן: 

Office Timeline

תוסף שניתן להתקין בפאואר פוינט ומאפשר ליצור ולעצב ציר זמן על שקופית נבחרת. ניתן לעצב את ציר הזמן כתרשימים בתבניות שונות בהתאם לבחירתכם.

ציר זמן

קישור לאתר